Bingo feiten

Leuk bingoweetjes voor de enthousiaste bingospeler

Bingo is een leuk spel, zowel voor jong en oud. Het bestaat al sinds 1500, toen het begon als een Italiaanse spel dat nu nog steeds wordt gespeeld. Door de jaren heen heeft het spel zich ontwikkeld van de naam ‘Beano’ naar de huidige, populaire naam ‘Bingo’. Hieronder zijn enkele van de meest leuke weetjes over bingo, die iedere bingoliefhebber wel moet kunnen dromen.

Het spel is oorspronkelijk bekend als ‘Beano’ in de VS, en werd omgedoopt tot ‘bingo’, omdat een al te enthousiaste speler zo blij was met zijn overwinning, dat hij ‘bingo’ in plaats van ‘Beano’ schreeuwde.

Bingo heette eerder ‘Beano’ vanwege de bonen die de cijfers op de bingokaart afdekten. In de jaren ’30 waren er namelijk nog geen markeerstiften.

Bingo werd door de Duitsers oorspronkelijk gebruikt als een manier om kinderen rekenen en geschiedenis te leren.

Carl Leffler, een hoogleraar wiskunde aan de Columbia University, is krankzinnig geworden na het ontwikkelen van 6.000 verschillende cijfercombinaties aan bingokaarten voor het spel.

Bingo is populair geworden vanwege de kerken. De kerken gebruikten bingo bij evenementen om fondsen te werven.

Amerikanen spenderen wekelijks 90 miljoen dollar aan bingokaarten.

Bingospelers staan ​​bekend als bijgelovig. Ze hebben gelukstoelen, gelukspennen, geluksgetallen en zelfs geluksondergoed!

Om pech op afstand te houden, gaan sommige bijgelovige spelers drie keer rond hun stoel, voordat zij gaan zitten.

Studies hebben aangetoond dat bingo goed is voor onze hersenen! Uit onderzoek blijkt dat mensen die bingo spelen op bepaalde mentale activiteiten beter presteren dan degenen die geen bingo spelen.

Heeft u een stukje slappe spier aan de onderkant van uw armen hangen na een aantal dagen zonder lichaamsbeweging? Dit zijn ‘bingovleugels.’

Vrouwen met de naam Margaret winnen vaker met bingo dan vrouwen met een andere naam.

De meeste mensen spelen bingo, omdat ze ervan genieten. Uit een poll blijkt dat winnen niet de belangrijkste reden is waarom er bingo gespeeld wordt. Winnen komt pas op de 5de plaats.

Mensen van verschillende leeftijden spelen bingo en geniet ervan. 30% van de bingospelers zijn 35 jaar of jonger. Daar gaat het beeld dat bingo een spel is voor oudere dames.

Vindt u bingo leuk om te spelen, dan is de kans groot dat u ook graat ‘slots’ speelt.

De bijnaam van Bing Crosby’s in zijn kindertijd was ‘Bingo’.

Tot slot, bingospelers zijn het erover eens dat ze behoorlijk geïrriteerd raken als iemand bingo roept, terwijl dit een valse bingo is. Controleer daarom goed uw nummers, voordat u ‘Bingo’ roept! Gelukkig worden uw nummers bij online bingo automatisch gecontroleerd, waardoor een valse bingo niet meer zal voorkomen!